Peuter/kleuter speelgroep

Medio oktober 2022 start in Rotterdam een peuter/kleuter speelgroep voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar en hun ouders. Deze speelgroep is vooral bedoeld voor de kinderen van ouders die op zoek zijn naar een alternatieve manier van onderwijs. Bijvoorbeeld bij het overwegen van inschrijving bij Zonnehart of thuisonderwijs. Bij deelname aan deze groep worden kinderen dus niet op onze school ingeschreven.
1 of 2 dagen per week komen we van 10:30 tot 14:30 samen om te leren, boeken te lezen, liedjes te zingen, te knutselen, jaarfeesten te vieren en (buiten) te spelen.
Past de holistische visie van ZonneHart bij jou en jouw kind? En zoek je een fijne plek waar jullie 1 keer per week andere kinderen en ouders met diezelfde visie kunt ontmoeten? Dan is deze speelgroep voor jullie!

Bij ZonneHart zijn we ons ervan bewust dat we een onderdeel zijn van de natuur en de wereld om ons heen. Dit komt tot uiting in alles wat wij doen en ook in de speelgroep komt dit naar voren. We gaan dan ook veel met de kinderen naar buiten om op onderzoek te gaan en de seizoenen te beleven.

De peuter/kleuter speelgroep is bij ons niet bedoeld om kinderen voor te bereiden om naar de basisschool te gaan. Onze speelgroep is er om met andere kinderen, vanuit de veiligheid van moeder of vader, de wereld te verkennen. Ouders blijven dan ook altijd aanwezig om hun kind te ondersteunen. We bieden een gevarieerd programma aan wat zich richt op de fysieke, emotionele, cognitieve, sociale en holistische ontwikkeling van kinderen. Kinderen leren bij ons vanuit ontspanning, nieuwsgierigheid en vrijheid.

Gezonde voeding is voor ons de basis van gezond opgroeien. We nodigen ouders graag uit om een stukje fruit of groente en een gezonde lunch voor hun kind(eren) en zichzelf mee te nemen zodat we deze gezamenlijk kunnen eten.

Praktische informatie over de speelgroep:

Deelname aan de speelgroep is in blokken van 10 weken. De kosten bedragen hiervoor 75 euro.
Eventuele broertjes en/of zusjes zijn welkom om mee te komen. Maar de aangeboden activiteiten zijn gericht op kinderen van 3 tot en met 6 jaar.
Twijfel je of het iets voor jullie is of wil je eerst een keer kennis maken? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.
Aanmelden kan door het sturen van een email naar [email protected]

ZonneHart Kids