ZonneHart gaat van start

Eindelijk is het een feit, nu ook de inspectie positief is over onze school kunnen we doorgaan met waar we al lang geleden mee begonnen zijn, een onderwijsvorm aanbieden aan onze leerlingen die helemaal aansluit op hun behoeften. Zo gaat ZonneHart echt van start!

Hoe het begon

Al jaren lang ervaarden we als ouders dat onze kinderen niet helemaal binnen het reguliere schoolsysteem pasten. Zij hadden emotionele uitbarstingen wanneer ze uit school kwamen, zaten niet goed in hun vel en raakten zelfs depressief door de omgeving waar zij zich dag in dag uit verplicht in bevonden. Het was als ouders erg moeilijk om te zien dat de behoeften van onze kinderen niet vervult werden. En na een lange en moeilijke zoektocht kwamen we tot de conclusie dat een goede school voor onze kinderen niet in onze omgeving bestond.

Dus besloten we met een groep ouders om onze eigen school op te zetten. Dit is het begin geweest van de oprichting van een B3 school in maart 2021, wat heeft geresulteerd in de learning community ZonneHart in september 2021. Eind januari 2022 was ook de onderwijsinspectie positief waardoor nu ook juridisch alles in orde is. Hoog tijd dus om de website een update te geven zodat mensen kennis kunnen maken met onze mooie school!

Wat is ZonneHart?

ZonneHart is niet zomaar een school. Het is een leeromgeving waar kinderen zichzelf kunnen, durven en willen zijn. Een plek waar alles mogelijk is (binnen bepaalde grenzen). Hier kunnen kinderen hun eigen grenzen opzoeken, zichzelf uitdagen, ontwikkelen en in harmonie samenwerken. Ieder op zijn eigen manier zodat zij er zelf achter komen wie zij echt in hun kern zijn. Zo zorgen we er samen met ouders voor dat het onderwijs echt in het belang van het kind is.

De toekomst van Zonnehart

ZonneHart wil uitgroeien tot een plek waar je met elkaar woont en leeft en toch ieder een eigen plek behoudt. De veiligheid en vertrouwen die dit uitstraalt helpt iedereen zijn eigen rust en vooral kracht te (her)vinden om blij en gelukkig het verdere leven te leven zoals het bedoeld is. Hoe zich dit precies gaat vormen zal nog gaan blijken, we hebben er in ieder geval enorm veel zin in om verder te gaan met dit avontuur.

Als iedereen doet waar hij/zij goed in is ontstaat er meer eenheid en positiviteit.

Dat creƫren we met elkaar.

Blije kinderen, blije ouders en een blije samenleving, voor en met elkaar.

3 gedachten over “ZonneHart gaat van start”

 1. Wat een mooi initiatief! Heb geen papieren als docent, maar heb wel als onderwijsassistent en schaduw voor kinderen met autisme gewerkt in het basisonderwijs. Daarnaast ben ik als zzp er werkzaamheid in de jeugdhulpverlening als coach en (weerbaarheids)trainer. Wellicht kunnen we iets voor elkaar betekenen.

  Hartelijke groet,

  John Dekker

  Beantwoorden
  • Hallo John,
   Bedankt voor je bericht! We zijn benieuwd wat je precies voor ons kunt betekenen. Je mag ons altijd een mail sturen om de mogelijkheden te bespreken.
   Groetjes!

   Beantwoorden

Plaats een reactie

ZonneHart Kids